Cumlaude team

Cumlaude team

Claudia
Kortgeleden noemde iemand mij een levenskunstenaar. Een prachtig woord wat mij denk ik goed omschrijft. Ik leef het leven en ik leef in het NU. Het PURE LEVEN, la pura vida. Zo ben ik niet altijd geweest. Voor mij bestaat mijn leven uit de tijd voor mijn burn-out en de tijd na.
De tijd voor, tot mijn 38e levensjaar heb ik volledig op ratio geleefd. In mijn jeugd had ik dit als een soort van zelfbeschermingsmechanisme ontwikkeld om mij te beschermen tegen pijn en verdriet.
Dit werkte voor mij en ik voelde mij ‘in control’. Alle gevoelens dacht ik weg. Als ik verdrietig of boos was, ging het stemmetje in mijn hoofd beredeneren. ‘Wat voor doel dient het dat je boos wordt’, ‘wat brengen die tranen je’? Het antwoord was natuurlijk altijd dat het me niets bracht en zo kon ik weer door.
Gaandeweg de jaren werd het steeds moeilijker om het zo te doen en omdat ik mezelf zo kastijdde, begon mijn lichaam te protesteren. Ook daar paste ik hetzelfde systeem toe. Ik dacht dat als ik de klachten negeerde, het er niet zou zijn of misschien wel vanzelf over zou gaan. Wat heeft mijn lijf haar best gedaan om mij duidelijk te maken dat het zo niet langer ging. Ik luisterde niet met alle gevolgen van dien.

Tijdens mijn burn-out kreeg ik begeleiding van een haptonoom die mijn leven heeft gered. Althans, ik heb uiteraard mijn eigen leven gered maar door haar begeleiding kon ik weer terugkeren naar wie ik in werkelijkheid was. Ze bracht mij tevens op het spoor van Eckhart Tolle en ‘leven in het nu’.
In de afgelopen bijna twintig jaar heb ik dit in praktijk gebracht en ontdekte dat dit me redelijk vanzelf en gemakkelijk afging en daarnaast mijn leven vereenvoudigde.
Omdat ik inmiddels had ontdekt dat toeval niet bestaat, wist ik dat ik iets moest met de gebeurtenissen en bijzondere ontmoetingen van het afgelopen jaar. Ik heb de daad bij het woord gevoegd; ik schreef een boek en heb retraites opgezet om mijn leefwijze en levenservaringen te delen met anderen. Ik verwelkom je graag op één van onze retraites.

Lea:
Net als wij allemaal, heb ik ook mijn verhaal. Meerdere zelfs. Een burn-out en het jarenlange zorgen voor anderen waarin ik mezelf helemaal wegcijferde, eiste zijn tol, zowel lichamelijk als geestelijk. Uiteindelijk beschouw ik mijn burn-out als een kadootje.
Na een yoga opleiding in Nederland wilde ik meer verdieping en vertrok naar een Ashram in Rishikesh, India. Tijdens deze indrukwekkende reis kon ik eindelijk mezelf weer zien. Jaren van aangeleerd gedrag en sociale conditionering maakten plaats voor andere, eigen inzichten. Ik leerde voor mezelf te zorgen.
Yoga is voor mij de weg naar zelfrealisatie. Door er achter te komen wie je echt bent en jezelf te accepteren zoals je bent, kun je niet anders dan zonder voorbehoud van jezelf houden. Dit geeft vrijheid en geluksgevoel. Dit wil ik met zoveel mogelijk mensen delen. Hoe meer mensen echt van zichzelf houden, hoe mooier de wereld eruit zal zien.
Liefs Lea

Desirée:
Weg van alle dagelijkse beslommeringen kreeg ik tijdens een retraite 20 jaar geleden weer contact met het kind in mij. Ik keek naar de film van mijn leven en zag hoe ik als kind met ingrijpende gebeurtenissen was omgegaan, hoe ik aan de verwachtingen van anderen wilde voldoen en hoe ik hierdoor mezelf was kwijtgeraakt.
En ik wist dat het moment was aangebroken om op zoek te gaan naar mezelf en weer vanuit zelfliefde te leven. Zelfliefde is voor mij de verbinding met dat deel in jou dat precies weet wat het wil in het leven; dat deel dat heel is gebleven, dat deel waar niemand je heeft kunnen raken.
Het onbevangen, speelse kind in jou die zich nog niet bewust is van verwachtingen en overtuigingen van anderen en de magie van het leven ervaart. Als je hier contact mee hebt, leef je wie je in wezen bent.
In mijn begeleiding gebruik ik mijn kwaliteiten van helder voelen en weten, mijn eigen ervaringen op weg naar zelfliefde en de kennis die ik heb opgedaan tijdens diverse opleidingen die ik volgde om als therapeut en trainer aan de slag te gaan.
In de sessies tijdens de retraite breng ik je naar je onderbewustzijn en krijg je weer verbinding met je eigen kracht en dat wat je werkelijk wilt. Ik geef je oefeningen om jezelf te helen en voor het kind in jou te zorgen. Het helemaal te erkennen en zowel je lichte- als je schaduwkanten te omarmen. Dat maakt je vrij om je hartsverlangen te leven!
Ik zie er naar uit je te ontmoeten
Liefs Desirée

Evert
In 2013, ontsproten uit een gebroken hart, creëerde ik Boga (een mix van boksen en yoga). Mijn tweede scheiding sloeg mij een half jaar knock out. Ik kon de eerste maanden alleen maar voor mij uitstaren en mezelf zielig voelen. Totdat ik op een dag wakker werd en de bokszak weer ophing. Ik deed mijn dagelijkse riten en deed daarna een bokstraining gevolgd door ‘lichaam versus zwaartekracht’ oefeningen.
Nu was dit allemaal niet nieuw voor me, want ik heb mijn hele leven gesport, fysiek en mentaal m’n grenzen verlegd. Maar dit voelde anders. Het stroomde en de oefeningen kwamen vanzelf. Boga was geboren.
Er zijn meerdere keerpunten in mijn leven geweest. Op het gebied van werk, van vrouwen, kinderen, scheidingen en dood. Dat maakt je wijzer en zorgt ervoor dat je ziel gaat spreken. Ik heb altijd keuzes gemaakt vanuit mijn hart, vanuit een instinctief gevoel. En zo kom je vanzelf op het pad dat leidt naar verzoening met een diepere laag. Een begrijpen dat er meer is dan alleen maar het aardse bestaan.
Ik ging meer mediteren, meditatief hardlopen en zorgde dat mijn ziel weer gezien werd. Klinkt allemaal misschien zweverig, maar het is meer een geaardheid. Mensen die nooit stilstaan bij hun gevoel, en hun ego maar achterna hobbelen, die zweven door het leven. Dat noem ik zweverig.
Vertragen met alles wat je doet. Dus daadwerkelijk aandachtig een opdracht uitvoeren waar je op dat moment mee bezig bent. Stilstaan en je zult vooruit gaan. Meditatiemomentjes pakken gedurende de dag.
Sinds 2015 ben ik Wim Hof instructeur waarbij ik het ademhalen als basis neem. De manier waarop je ademt heeft grote invloed op je brein, je lichaam, je verzuring en je energielevel. Tijdens de ademhalingsoefeningen leer en voel je wat voor invloed zuurstof heeft op je brein en in je lichaam. Daar ligt de basis.

Steven

Ook Steven zal onze yogalessen en meditaties in Andalusië begeleiden. Meer weten over Steven? Lees dan zijn verhaal:

Net als voor velen, begon mijn interesse in Yoga met een blessure die ik opliep tijdens het hardlopen. Een goede vriend adviseerde me om Yoga eens te proberen en op die manier toch in beweging te blijven. Zo gezegd, zo gedaan…

Na de eerste Hatha les die ik volgde was ik verkocht. De diepe stretch, de inspanning, de ontspanning, alles klopte en gaf een oneindige ruimte voor ontwikkeling. De eerste jaren heb ik vooral besteed aan het ervaren en begrijpen van de Yoga Asana beoefening. Uiteindelijk ben ik begonnen aan een twee jarige docentenopleiding. Na het eerste opleidingsjaar ben ik afgereisd naar India, om daar mijn docentenopleiding af te ronden. Ik heb mijn Hatha opleiding aangevuld met een aanvullende verdieping in Iyengar Yoga in Zuid Afrika.

Ik probeer in mijn lessen vooral ruimte voor verdieping en uitlijning aan te brengen, zodat de beoefening op een dieper niveau ervaren kan worden.

 

Graag tot ziens in het mooie Andalusië.
Namaste, Steven

Cumlaude wandelgidsen en skileraren
Voor onze wandelvakanties werken wij samen met Jesús Espinoza González. Hij is eigenaar van een bedrijf, gevestigd in de mooie Alpujarras, wat zich sinds 1989 al bezig houdt met superleuke aktiviteiten in dit mooie natuurgebied.
Zijn ervaren gidsen nemen je graag mee naar de mooiste plekjes in het schitterende Andalusië. Voor sommige van onze wandelvakanties hebben wij in de winterperiode tevens een dagje skiën, voor zowel beginners als gevorderden, in de Sierra Nevada op het programma. Onze skileraren nemen je graag mee in de sneeuwwereld van de Sierra Nevada.
Wil je een individueel aanbod, dan helpen wij je uiteraard ook graag verder.

Miranda en Willem
Deze mooie mensen zijn onze gastheer en gastvrouw tijdens onze verblijven in Andalusië, Zuid-Spanje. Willem en Miranda hebben jaren geleden besloten om hun leven onder de Spaanse zon door te brengen. Zij verhuren prachtige kamers en appartementen op hun landgoed wat zij weer helemaal teruggebracht hebben in de koloniale staat, met de comfort van nu.
Hun gastheerschap is ongeëvenaard en wordt door onze gasten zonder uitzondering met uitmuntend beoordeeld. Ook hun accommodatie, Finca La Cañota krijgt hetzelfde predicaat.