Leven in het NU dagretraite

Dagretraite: Bewust(zijn) vanaf 2024, de kracht van het NU

Zoals velen van jullie weten heb ik sinds 2004 bijzondere jaren mogen beleven. Jaren van vallen, opstaan, euforie, blijdschap, verdriet, veranderingen en vooral leren. Ik mag wel zeggen een heel boeiend leerproces. Ik noem het de school van het leven en bewustwording.
Wat heb ik ontdekt? Voornamelijk dat mijn situatie niet mijn geluksgevoel bepaalt of beïnvloedt en als je de kunst van ‘leven in het NU’ verstaat, het leven een stuk eenvoudiger is.

Een greep uit mijn belevenissen van de afgelopen 20 jaar. Kijk je met me mee?

• Scheiding in 2004 en alleenstaande, werkende moeder van 3 kinderen
• Burnout in 2005 en drie jaar therapie bij een haptonoom
• Opleiding haptonomie gedurende een jaar
• Start met mijn eigen bedrijf en ontslag als vestigingsmanager bij een overheidsinstelling in 2011
• Relaties die nergens op uitmondden
• Covid en omzet van mijn bedrijf naar een nulpunt
• Materieel gezien alles kwijt; alles verkocht
• Twee jaar ‘dakloos’ en als zigeuner geleefd
• Mijn boek ‘Puur Leven’
• Mijn camino naar Santiago de Compostela, 804 km
• Start van mijn bedrijf met camino’s, retraites en wandelvakanties
• Opleiding yoga instructeur (Ashtanga) in Nepal
• Online opleidingen bij Eckhart Tolle en net de laatste opleiding afgerond: ‘Becoming a teacher of
  Presence’
• Opleiding Yin yoga instructeur
• Bezig met een studie Ayurvede Leefstijl

‘Een aantal voordelen van mijn leven in het NU

• Compleet gelukkig zijn met wat is.
• Er is niets wat mij in de weg staat en belemmerd
• Tijd bestaat voor mij niet; slechts in de praktische zin
• Geen belemmerende gedachten en geen ‘hoofd’activiteit als het niet nodig is
• Geen ruzies, geen ergernis maar vooral genieten van wat NU is.
• De situatie is niet van invloed op mijn stemming of gevoel van geluk.
• Bewuste keuzes wie ik graag in mijn omgeving heb en houd.
• Geen (weinig) ego maar vooral gevoel en ‘zijn’.

Hoe kan ik dat? Ik sta te popelen om jou dit te leren en een voorproefje te geven op ‘Leven in het NU’, tijdens deze heerlijke DAG RETRAITE. 

Tijdens deze dag sta ‘JIJ in het NU’ centraal en heb je een eerste aanzet gemaakt tot: Bewust(zijn) vanaf 2024.

Datum:

7 september

De ervaringen van onze gasten tijdens de retraiteweekenden: 

‘Veel geleerd en soms confronterend. Ik kwam mezelf tegen, het heeft me veel gebracht’
‘Ik vond de klankschalenbeleving heel bijzonder’
‘Ik heb geleerd te vertragen, voelen waar ik behoefte aan heb, tijd voor mezelf te nemen. Ik ga me richten op dingen waar ik energie van krijg’
‘Ik heb geleerd te accepteren wat is en ga hier mee oefenen. Ik wil ook meer in het NU zijn en blijven’
‘Ik heb zoveel geleerd. Wil nog meer bewust worden en genieten van het moment. Zonder oordeel. Zie nu ook de kracht van kwetsbaarheid’
‘Leren vertrouwen en mijn situatie accepteren’
‘Ik ga oefenen met minder denken en meer voelen en ik wil leren meer aan mezelf te denken in plaats van anderen op de eerste plaats te zetten’

‘Ik ben me bewust van mijn mentale patronen geworden en wil deze doorbreken. Ik heb hier een eerste aanzet toe gemaakt in dit weekend. Ik ga tevens proberen minder in mijn hoofd en meer in mijn hart te zijn’
‘Ik heb geleerd dat ik meer vertrouwen mag hebben en aanwezig mag zijn. Ik wil me vanaf nu meer laten leiden door mijn hart’.
‘Ik ga één keer per dag het tegenovergestelde doen als wat mijn ego/hoofd mij vertelt te doen’.
‘Ik heb geleerd meer te vertrouwen op mijzelf. Ik kan veel meer dan ik van mezelf gedacht had’.

‘Met een grote glimlach en innerlijke rust kijk ik terug op het prachtige retraite weekend in Sneek. Het klinkt misschien een beetje overdreven maar ik voel een soort van hergeboorte. Yoga, klankschalen, meditatie, mooie gesprekken, ijskoud water en plezier. Prachtige vrouwen en begeleidsters, dank jullie wel. Ik hou weer een beetje van mij’. 

‘Wat heb ik een heerlijk weekend gehad. Ik wist niet wat ik moest verwachten… maar dit weekend is voor mij echt een ‘onderdompelen’ geweest (letterlijk in koud water) in de warmte en liefde die Claudia en Barbera uitstraalden. Ze leven wat ze vertellen en dat inspireert en laat je nadenken. En dat allemaal in een heerlijke omgeving, water om je heen, klankschalenbeleving, prachtige gesprekken, volop lachen, sauna en heel veel wijsheden geleerd die ik langzaam laat indalen. Dit weekend leert je leven in het nu, terwijl het je tegelijk ‘verheft’ boven je eigen worstelingen en gedachten. Enorm genoten en een aanrader!’

‘Het retraiteweekend dat Claudia heeft georganiseerd, was bijzonder. De fijne, persoonlijke begeleiding van Claudia en Barbara hielp me om nieuwe inzichten te krijgen in mezelf en mijn leven. De afwisseling van ontspanning, meditatie en reflectie werkte goed voor mij. Er was ruimte voor zowel een lach als een traan en ik heb me geen moment verveeld.
Het bijzondere contact met de andere deelnemende vrouwen was een extra verrijking. We hebben veel met elkaar gedeeld en elkaar gesteund. Ik heb me enorm gewaardeerd en gehoord gevoeld.
Dit weekend heeft me meer gebracht dan ik had durven hopen. Ik ben opgeladen en geïnspireerd. Een absolute aanrader voor iedereen die toe is aan rust, bezinning en verbinding’.

Wat mag je tijdens deze dag verwachten?

Een rustgevende, veilige omgeving waarbij er alleen maar aandacht is voor JOU.
Alles is voor jou geregeld: een heerlijke locatie aan het water, (h)eerlijke lunch, een programma waarvan je kunt genieten, bewust worden, tools krijgt voor een gelukkiger leven in het NU zonder stress.

Waaruit bestaat ons programma:

• Yin yoga
• Meditatie
• Klankschalenbeleving
• Gesprekken waarin je leert in het NU te blijven en (meer) te genieten van het huidige moment en daarmee ook je leven.

Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan. 

 

Datum: 7 september

Prijs: € 125,– p.p. 

Inclusief

Begeleiding door Barbara & Claudia
Yoga
Meditaties
Klankschalenbeleving
Begeleide gespreksessies over Leven in het NU
Drankjes: thee, koffie en water
Lunch

 

Mijn boeken de 'Koningin van de Camino' en 'Puur Leven’

De Koningin van de Camino: een verhaal over mijn pelgrimstocht naar Santiago met alle prachtige ontmoetingen, boeiende gesprekken, de (levens)lessen, de lach en de traan en ook de abrupte afscheidssituaties. Het vertelt over mijn levensreis en mijn ontdekking dat het leven verrassend eenvoudig is wanneer we de behoefte aan controle durven loslaten en beseffen dat we eigenlijk geen controle hebben. 

Puur Leven: In dit boek deel ik mijn ervaringen ten tijde van de pandemie met jullie. Een jaar van stilstand, verandering, alles kwijt en toch zoveel rijker, nog intenser leven en vooral leven in het NU. 

Wil je één van deze boeken bestellen? Klik hier!