Heb jij nog tijd voor jezelf

Retraite bij Kasteel Slangenburg

Momenteel hebben wij nog geen data gepland voor deze prachtige retraite. Als je hiervoor belangstelling hebt, laat het ons weten door het inschrijfformulier in te vullen.

  • Me time in de bosrijke omgeving van Doetinchem met luxe overnachtingen in het authentieke 17e eeuwse kasteel Slangenburg.

Maandag

Vanaf 14.00 uur ben je van harte welkom in ons schitterende onderkomen van de komende dagen, het prachtige Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Een heus kasteel wat zijn 17e eeuwse karakter volledig bewaard heeft. De stijlvolle aankleding van het interieur, de fraaie stucplafonds, het antieke meubilair, de prachtige wandschilderingen; alles ademt de rust en sfeer van een rijke voorbije tijd.

Nadat iedereen is ingecheckt, serveren wij een lekker kopje thee en bespreken wij het programma met je. Na het diner starten we met een gezellige avond waarin we informeel met elkaar kennismaken. Tijdens je verblijf filosoferen wij over het leven en komen er diverse levensvragen aan de orde waarover wij met elkaar van gedachten wisselen. Wij nodigen je van harte uit om hiervoor ook je eigen input te geven. Heb jij onderwerpen waar je mee worstelt, laat het ons weten.

Dinsdag

We starten de ochtend met een heerlijk ontbijt waarna wij in de Ridderzaal onder leiding van onze lieve Lea de yoga en meditatie gaan beoefenen.  Lea is yoga instructeur en zoveel meer. Zij heeft haar opleiding in India gedaan. Voor vandaag is het thema: ‘Lief zijn voor jezelf’. Laat je verrassen door de wereld van meditatie en yoga. Heerlijk ontspannen, even niet te denken en het NU moment beleven. Heb je nog nooit yoga gedaan of gemediteerd? Dan is dit je kans. De sessies zijn geschikt voor zowel beginners als geoefende yogis.

Na de lunch gaan we heerlijk wandelen in de prachtige natuur rondom het kasteel. Wij hebben een mooie wandeling van totaal 10 kilometer. Deze delen wij op in twee middagen. Tijdens deze wandeling ga je aan de slag met je eigen levenspad en vooral ook genieten, verwonderen en stil zijn. Ontdek hoe de natuur je mee terug neemt naar wie je in essentie bent. Laat de puurheid, de stilte van het bos en de schoonheid van de natuur je helpen om ‘je hoofd even uit te zetten’.

Bij terugkomst in het kasteel, heb je even tijd voor jezelf tot het diner. Na de maaltijd starten we met onze filosofie sessies. De basis tijdens deze gesprekken is altijd respect voor elkaar. Voel je vrij om je levensvragen met ons te delen en te bespreken.

Woensdag

Lea neemt jullie vanochtend mee in de wereld van de chakras met als basis de Mulandhara chakra (de wortelchakra). Laat je verrassen door de helende werking van je oefeningen en geniet ook nu weer van het NU moment waar je hoofd eventjes niet de baas is.

Na de lunch starten wij met deel twee van ons levenspadwandeling. Weer heerlijk genieten van de natuur. Kijk eens naar de bomen die al zoveel gezien en gehoord hebben, de dieren die hun huis in het bos hebben, de vogels die druk doende zijn met van alles en nog wat. Beleef eens bewust de bedrijvigheid in het bos zonder hieraan labels te hangen. Je mag je hoofd ‘even uit zetten’.

Na het diner gaan we weer filosoferen. Wellicht heb je tijdens de dag ontdekkingen over jezelf of je leven gedaan en wil je deze delen. Natuurlijk hoeft dit niet en bepaal jij zelf. Ook nu is de regel dat we met respect met elkaar om gaan.

Donderdag

Vandaag hebben wij Evert Hettema voor jullie uitgenodigd. Evert heeft zijn opleiding genoten bij Wim Hof (the Iceman) en mag zich met recht Wim Hof instructeur noemen. Na een licht ontbijt neemt hij jullie mee in de wereld van ‘het ademen’. De ademhalingstechnieken zijn gebaseerd op de Wim Hof methode. De oefeningen hebben bewezen dat ze het immuunsyteem verhogen, meer energie geven en ontstekingsremmend zijn. Laat je verrassen door het bijzondere effect van de oefeningen.

Na de lunch gaan we te water met Evert. Tijdens deze koude ervaring, ga je de eerder geleerde ademhalingstechnieken in praktijk brengen. Natuurlijk begeleidt Evert het hele proces. Geniet vooral en wordt bewust van alle processen die in je lichaam voltrekken en het heerlijke gevoel wat dit geeft. Na deze bijzondere ervaring gaan we terug naar het kasteel waar je kunt genieten van de magische klanken van de handpan die Evert voor jullie bespeelt.

Na deze bijzondere dag gaan we na het diner weer filosoferen over onze dag, onze ervaringen, levensvragen en alles wat op dat moment opborrelt.

Vrijdag

Tijdens deze laatste ochtend yoga en meditatie heeft Lea voor jullie het thema ‘loslaten’ op het programma. Tijdens deze ochtend nemen wij afscheid. Niet voor altijd maar ‘until we meet again’.

Inclusief

Luxe kasteelovernachtingen obv twee personen op een twee persoonskamer
Iedere dag drie overheerlijke gezonde maaltijden
Begeleiding van Lea, Evert, Barbara en Claudia
Alle onderdelen zoals benoemd in het programma

Exclusief

Ayurvedische massages van Lea Krosendijk
Persoonlijke uitgaven
Drankjes en overige maaltijden
Fooien