Retraite in Friesland

Retraite in het prachtige, waterrijke Friesland.

Introductieprijs: € 895,–per persoon

Vanaf het begin van de middag heten we je van harte welkom op onze superleuke locatie in het prachtige, waterrijke Friesland. De karakteristieke boerderij, geheel omgebouwd tot een mooi, luxe appartementencomplex, is een garantie voor rust en relaxation. Omgeven door water is het een garantie voor een weekje optimaal genieten van jouw ME-time.

Nadat iedereen is ingecheckt, serveren wij een lekker kopje thee en bespreken wij het programma met je. Na een (h)eerlijke maaltijd, met mooie, verse ingrediënten, starten we met een gezellige avond waarin we informeel met elkaar kennismaken. Tijdens je verblijf filosoferen wij over het leven en komen er diverse levensvragen aan de orde waarover wij met elkaar van gedachten wisselen. Wij nodigen je van harte uit om hiervoor ook je eigen input te geven. Heb jij onderwerpen waar je mee worstelt, laat het ons weten.

Dinsdag:

We starten de ochtend met een heerlijk ontbijt waarna wij in onder leiding van onze lieve Lea de yoga en meditatie gaan beoefenen.  Lea is yoga instructeur en zoveel meer. Zij heeft haar opleiding in India gedaan. Voor vandaag is het thema: ‘Lief zijn voor jezelf’. Laat je verrassen door de wereld van meditatie en yoga. Heerlijk ontspannen, even niet te denken maar intens het NU moment beleven. Heb je nog nooit yoga gedaan of gemediteerd? Dan is dit je kans. De sessies zijn geschikt voor zowel beginners als geoefende yogis.

Na een heerlijke lunch, nemen we je mee de natuur in. Evert neemt jullie mee op een stilte wandeling. Ontdek de natuur op een mindful manier. Geen labeling van wat je ziet of hoort maar laat het gewoon binnen komen. Mindful, rust, ontspannen en ontdekken.

Bij thuiskomst bereiden we gezamenlijk onze maaltijd met ingrediënten van de streekboer. Mooie, eerlijke en gezonde producten maken ons diner tot een waar genoegen. Na het uitbuiken en relaxen na de maaltijd, starten we met onze filosofie sessies. Het basisthema is: leven in het NU. 

Woensdag

Vanochtend gaat Evert ons de basisbeginselen leren van de Wim Hof Methode (WHM) en laat ons ervaren dat we meer kunnen dan we ooit voor mogelijk hebben gehouden. Evert is in 2014 gedurende zijn opleiding als WHM instructeur bevriend geraakt met Wim Hof. Hij heeft sinds die tijd meer dan 1000 mensen laten voelen hoe de koude te omarmen als een warme vriend, onze adem die enorme impact heeft op onze bio-chemie, te gebruiken als de gids die ons begeleidt naar diepere lagen. De methode bestaat uit 3 pijlers nl. mindset, ademen en koude en Evert onthult ze allemaal.

De oefeningen hebben bewezen dat ze het immuunsysteem verhogen, meer energie geven en ontstekingsremmend zijn. Laat je verrassen door het bijzondere effect .

Na onze lunch gaan we het water op. Op het water ga je ontdekken dat de wereld er heel anders uit ziet. Mooi om dit te aanschouwen vanuit een ander perspectief. Kijk eens bij jezelf naar binnen wat dit met je doet. Laat het gewoon gebeuren. Schenk eens aandacht aan die kleine dingetjes; die vogel die zweeft door de lucht, het gezang van de vogels en de golfjes die samen één zijn.

Na een heerlijke en verrassende middag op het water keren we weer terug om te genieten van ons heerlijke diner. Na dit heerlijke tafelen gaan we natuurlijk weer met elkaar om de tafel om een ‘boompje op te zetten’ over het leven.

Donderdag

Lea neemt jullie vanochtend mee in de wereld van de chakras met als basis de Mulandhara chakra (de wortelchakra). Laat je verrassen door de helende werking van je oefeningen en geniet ook nu weer van het NU moment waar je hoofd eventjes niet de baas is.

Na onze heerlijke lunch van mooie, verse natuurproducten gaan we op de fiets en maken we een prachtige fietstocht door het mooie Friese landschap wat zo rijk is aan water en natuurschoon. Laat je tijdens deze prachtige tocht verrassen. Word je bewust van het NU en weet dat dit het enige moment is wat er is. 

Tijdens de avond maken wij er een gezellige afscheidsavond van. We maken met elkaar lekkere hapjes en tijdens de avond delen we onze ervaringen met elkaar delen en evalueren we de afgelopen dagen. Wat heeft het voor je betekend, wat neem je mee en wat laat je achter. Misschien heb je nog vraagstukken die je aan de orde wilt hebben. Het mag allemaal want dit is jouw moment en jouw ME-time.

Vrijdag

Tijdens deze laatste ochtend yoga en meditatie heeft Lea voor jullie het thema ‘loslaten’ op het programma. Tijdens deze ochtend nemen wij afscheid. Niet voor altijd maar ‘until we meet again’.

Introductieprijs: € 895,–per persoon

Inclusief:
Overnachtingen obv twee personen op een twee persoonskamer
Iedere dag drie overheerlijke gezonde maaltijden, incl. één drankje per maaltijd (aankomst dag: diner en vertrek dag: ontbijt)
Begeleiding van Lea, Evert, Barbara en Claudia
Alle onderdelen zoals benoemd in het programma

Exclusief
Ayurvedische massages van Lea Krosendijk
Persoonlijke uitgaven
Drankjes en overige maaltijden
Fooien