Ga jij mee naar Santiago de Compostela?

Claudia: Op 22 september vertrok ik met de trein naar St. Jean Pied de Port, een dorpje aan de voet van de Pyreneeën om eindelijk mijn camino naar Santiago de Compostela te wandelen. Ik droomde hier al jaren van maar steeds waren er redenen om het (nog) niet te doen.

Deze keer voelde ik dat de tijd rijp was om mijn voettocht te ondernemen naar Santiago. Ik liep mijn tocht van 804 kilometer in 34 dagen.
Ik heb al veel gedaan in mijn leven en ik mag toch wel concluderen dat dit één van de mooiste dingen is die ik ooit gedaan heb.

Uiteraard vergt zo’n tocht enige voorbereiding. Lijkt het jou ook wat maar weet je niet hoe, wat, waar en wanneer?

Heb je één of meer van de onderstaande vragen of twijfels?

 • Ik vind het eng en spannend
 • Ik wil graag meer informatie over wat ik mag verwachten?
 • Waar moet ik overnachten?
 • Waar vind ik een slaapplek?
 • Wat neem ik mee?
 • Waar haal ik een pelgrimspaspoort?
 • Moet ik trainen voor de wandelingen?
 • Hoe train ik voor de wandelingen?

Misschien heb je nog andere vragen. Tijdens deze caminoweek nemen wij jou mee op het laatste deel van de camino route (120 kilometer in 6 dagen) zodat je zelf kunt ervaren, leren en vragen stellen over deze prachtige tocht.

Misschien vind je het leuk om het eens te ervaren of heb je daadwerkelijk plannen om de 804 kilometer vanaf St. Jean Pied de Port naar Santiago te lopen. Alles is goed en alles mag want het is jouw camino!

Tijdens deze reis regelen wij alles voor je: jouw accommodaties, transport van je bagage, begeleiding tijdens het wandelen en indien gewenst zoeken wij voor jou je vliegreis en organiseren wij jouw transfer naar Sarria.

Al onze caminoreizen zijn ook individueel te boeken. Wij maken graag een persoonlijk voorstel op maat voor jou.

Je geeft bij ons aan:

 • welke camino je wilt doen
 • hoe lang je onderweg wilt zijn
 • of je in herbergen of hotels wilt verblijven
 • of je bagage wilt laten transporteren

Wij maken graag een persoonlijk voorstel op maat voor jou; geheel aangepast op jouw wensen.

 

Camino Finisterre inclusief Muxia 

Finis Terrae’ betekent letterlijk het einde van het land. Volgens de Romeinen was Finisterre het einde van de wereld. De Romeinen geloofden dat het de deur naar de andere wereld was omdat zij de zon in de Atlantische Oceaan zagen verdwijnen. Als symbool voor de vernieuwing van het leven, zou het aanschouwen van de zonsondergang als een wedergeboorte zijn. 

Camino Francés (Sarria-Santiago de Compostela)

Deze camino beslaat het laatste deel van de Camino Francés en gaat van Sarria naar Santiago de Compostela. Een heerlijke week wandelen door Galicië, één van de mooiste en groenste provincies van Spanje. Genieten van de mooie natuur, de ontmoetingen onderweg, de pelgrimsherbergen en het leven als een pelgrim.

Camino Francés (Pamplona-Ventosa)

Een schitterende route door Navarra, de Rioja streek. Op verzoek van enthousiaste pelgrims die de camino van Sarria naar Santiago al hebben gelopen, hebben wij een nieuwe pelgrimsroute toegevoegd aan ons aanbod. Prachtige routes door Navarra, de Rioja streek van Pamplona via Logroño naar Ventosa.

Camino Portugués

Naast de camino Francés is de Portugese camino ook erg populair. Voor deze pelgrimstocht hebben wij gekozen voor de kustroute. Schitterende etappes die zowel Portugal als Spanje beslaan. We starten in Porto en eindigen in Santiago de Compostela. Een 15 daagse wandelvakantie die de mooiste herinneringen maakt.