Leven in het NU retraite in Andalusië

Leven in het NU verander/verwenweek

Na vele succesvolle retraites hebben wij onze retraites in een nieuw jasje gestoken met het accent op ‘Leven in het NU’.  Ben jij toe aan tijd voor jezelf, wil jij aan de slag met jouw leven en dit vooral eenvoudiger en dus ook gelukkiger maken. Hoe ga jij om met emoties als verdriet, angst en boosheid? Hoe ervaar jij verlies en ziekte? Misschien is alles wel heel vlak geworden omdat je allerlei zelfbeschermingsmechanismen hebt ontwikkeld en vind je het lastig om nog te voelen en contact met je ‘zelf’ te maken.

Wij geven je graag tools om hier op een nieuwe en andere manier mee om te gaan. Jij bent van harte welkom op onze heerlijke lokatie in Andalusië. 

Dag 1: Welkom op de luchthaven van Malaga
We verwelkomen je graag op de luchthaven van Malaga om je naar onze schitterende accommodatie in het mooie Andalusië te brengen. De accommodatie die wij hebben gekozen, is gelegen in de Lecrin Vallei en vlakbij de Sierra Nevada.
Nadat je lekker bent gesetteld, hebben wij een heerlijke welkomstlunch voor je bereid die, zoals al de maaltijden, gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Alle maaltijden zijn vegetarisch (soms met verse vis). Na de lunch gaan we heerlijk relaxen en kennis met elkaar maken.
In de namiddag is er ruimte om je eigen ding te doen. Lekker relaxen aan het, zwembad, een wandeling in de buurt of het dorpje verkennen; het is aan jou. Tegen de avond hebben we jouw diner gereed. De avond is ter vrije besteding en wellicht om elkaar meer te leren kennen. 

Dag twee: Wandeling naar de waterval Durcal
Heerlijk de dag vroeg beginnen met yoga en meditatie. Na het ontbijt, gaan we met elkaar in gesprek over ‘Leven in het NU’. Hoe doe je dit? Waar loop je tegenaan? Wat vind je lastig?
We helpen je graag om jouw leven een stuk eenvoudiger te maken, bewust te worden van je gedachten en deze te laten voor wat ze zijn. Hoe heerlijk is het om verbinding te maken met je ‘zijn’ en te ontdekken dat ‘het NU’ het enige is wat er is.
Met deze nieuwe wetenschappen, nemen we je na de lunch mee op een schitterende wandeling naar de Waterval van Durcal. In deze adembenemende natuur is het namelijk veel eenvoudiger om in het NU te komen en te blijven. We gaan genieten van het wandelen op zich, gedachten laten we komen en gaan, we gaan kijken en luisteren naar de natuur zonder te labelen wat we zien of horen. We laten het puur zijn. Tegen het einde van de middag komen wij terug in onze accommodatie. Na ons diner is de tijd aan jezelf. Wil je alleen zijn of met de anderen, jij bepaalt.

Dag drie: Boeddhistenklooster O Sel Ling
Ook vandaag starten we met onze oefeningen en meditatie waarna we met elkaar genieten van het ontbijt wat dagelijks (bij voorkeur) buiten geserveerd wordt. Na het ontbijt, is de tijd voor jezelf en starten wij na de lunch weer met onze gesprekssessies over het NU.
Halverwege de middag bezoeken wij de tuinen van het Tibetaanse Boeddhistenklooster O Sel Ling, de naam betekent letterlijk ‘plaats van helder licht’. Dit klooster ligt hoog op een berg en het laatste stukje naar boven, doen wij in stilte. Ondanks dat wij slechts de tuinen bezoeken, zul je de energie ervaren en letterlijk stil worden. Een prachtig moment om in verbinding met je ‘zijn’ te komen.
Het klooster werd door de Dalai Lama geopend en heeft zelfs zijn mogelijke opvolger voortgebracht. Het Spaanse jongetje O-Sel-Ling werd op vijfjarige leeftijd erkend als reïncarnatie van een Tibetaanse geestelijk leider en vervolgens naar India gebracht voor een speciale opvoeding in een lama klooster. Vanaf de Stupa heb je een fantastisch uitzicht over de Sierra Nevada, Órgiva en de kust van Costa Tropical. Na dit bezoek, keren we terug voor een late avondmaaltijd. Geniet van je vrije avond en ervaar nog eens de bijzondere energie van vandaag.

Dag 4: Wandeling La Barranco de la Luna
Na onze yoga en meditatie en ontbijt heb je de ochtend ter vrije beschikking. Relaxen, genieten van de rust, jezelf en je omgeving. Na de lunch vertrekken we naar het plaatsje Saleres waar we een prachtige wandeling door de kloof gaan maken. Waden door het koele water en genieten van de betoverende omgeving. Bij thuiskomst, gaan we weer met elkaar in gesprek over ‘leven in het NU’.

Dag 5: Zeilen, suppen en snorkelen op de Middelandse Zee
Heerlijk varen op de Middelandse zee, hoort er natuurlijk ook bij. Na onze gebruikelijke yoga, vertrekken wij naar de Marina van Almuñecar waar onze zeilboot al klaar ligt om ons mee te nemen op een mooi zeilavontuur op de Middelandse zee. De lunch nemen wij mee en nuttigen wij op de boot. Natuurlijk maken we ook een stop om lekker te snorkelen of te suppen. Blijf je liever lekker relaxed aan boord, dan kan dit natuurlijk ook. 

Na dit heerlijke avontuur, keren wij weer terug naar onze heerlijke accommodatie waar er tijd is voor een meditatie en relaxen. Natuurlijk gaan we wederom in gesprek om te reflecteren op onze heerlijke Leven in het NU week. En uiteraard nemen we geen afscheid maar besluiten wij met ‘until we meet again’.

Dag 6: terugreis Malaga

Vertrekdata:

27 juni: inschrijving gesloten
3 oktober 

Reissom per persoon: Blijvend in prijs verlaagd van € 1395 naar € 1295,–

 

Inclusief:
Overnachtingen in een heerlijke accommodatie
Transfers van en naar de luchthaven
Tours zoals benoemd in het programma
Zeilen, snorkelen en suppen op de Middellandse zee
Vervoer naar de diverse startpunten van de tours
Yoga en meditatie zoals benoemd in het programma
Gespreksessies over Leven in het NU
Gezonde maaltijden o.b.v. natuurlijke ingrediënten ; ontbijt, lunch en diner (vegetarisch: geen vlees/soms wel verse vis)
Drankjes; koffie, thee, mineraalwater
(Reis)begeleiding
Afdracht aan het garantiefonds (GGTO)

Exclusief
Vliegticket 

Wat vinden onze deelnemers van de retraites:

‘Super bedankt voor de geweldige, inspirerende, spannende, ontspannen week. Wat heb ik genoten. Ieder moment was bijzonder. De combinatie van rust, uitdaging, heerlijk eten in een mooie omgeving. Het was boven mijn verwachting. Dank je wel voor alles.”

“Een heerlijke week gehad met een intensieve maar prachtige wandeling naar de waterval. Fijne gesprekken in de groep met Claudia en heerlijke yoga. Een aanrader voor iedereen die wat dichter bij zichzelf wil komen en wat meer in het NU wil leven. Ik heb genoten”.

‘Fantastische week gehad , tijd voor jezelf, mooie gesprekken, fijne yoga en op de wandelingen laat Claudia je de mooiste plekjes van Andalusie zien en ervaren.
Zéker voor herhaling vatbaar’.

“Het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven. Ik heb zo ontzettend genoten, je ervaart hoe mooi de wereld is in Andalusië, je gevoel gaat weer open, je voelt liefde voor mensen om je heen, jezelf en je omgeving. Je voelt weer hoe bijzonder het is dat we mogen leven en kunnen genieten. Deze vakantie staat bovenaan op mijn lijstje, deze wil ik heel graag weer doen. Een aanrader voor iedereen die me time zoekt”.