Inmiddels al weer aan het einde van een heerlijke ME-time retraite en een supergave wandelvakantie in Andalusië. Dankbaar dat ik mijn verhaal weer mag vertellen.
Op 8 april haal ik, samen met Wim, de groep op. Bij aankomst blijken ze een half uurtje vertraging te hebben dus wachten we rustig in de aankomsthal.
Al snel druppelen ze binnen en het voelt al gelijk, ondanks de diversiteit, alsof iedereen elkaar kent. Het belooft weer een mooie week te worden.

We hebben een week waarbij alles aan bod komt. De yoga en meditaties van Lourdes, de visualisaties van Desirée en de Maya kalender die voor velen heel herkenbaar blijkt te zijn. In mooie gesprekken komen veel onderwerpen aan de orde. Ieder heeft zijn eigen verhaal, pijn, verdriet en vreugde die tijdens deze week samen lijken te komen. Het mag er allemaal zijn.
Respect voor elkaar en veiligheid in de groep zijn de rode draad. Zoals op veel retraites ontstaat ook nu weer een prachtige verbinding waardoor ik een warm gevoel krijg. Het lijkt of de tijd voorbij is gevlogen als ik de groep een week later naar de luchthaven breng. We nemen afscheid ‘until we meet again’.

De volgende groep heeft een schitterende wandelvakantie geboekt die ik zelf een pareltje noem. De wandelingen zijn divers en brengen steeds weer iets nieuws en verrassends. Hoe kan het ook anders met zo’n mooie natuur die zich steeds weer van haar mooiste kant laat zien. We doen de hangbruggenroute, gaan naar de sneeuw, dompelen onder in de waterval, genieten van het prachtige meer van Beznar en we gaan zelfs optioneel paragliden.

Vrijheid in haar meest ultieme vorm. Na de heerlijke wandelingen worden onze gasten iedere avond weer verrast met een diner, bereid door onze chef. Zowel voor de retraites als de wandelvakanties wordt er ook goed voor de innerlijke mens gezorgd in de vorm van heerlijke verrassende maaltijden. Van heerlijke curry’s tot zalige sushi.

Ik sluit de reizen met een goed gevoel af en besluit in overleg met Desirée en onze chef de cuisine, Nick, om op 25 juni en 2 juli nogmaals een wandelvakantie en retraite te organiseren. Ga jij ook mee?