Retraite Andalusië

Retraite Andalusië

Wij bieden retraites aan op basis van maatwerk. Heb je belangstelling en ben je met minimaal vier personen? Dan maken wij graag een mooi voorstel voor jou. Hieronder een voorbeeldretraite. Vanzelfsprekend kunnen wij het programma geheel aanpassen aan jouw wensen. 

Dag 1: Welkom op de luchthaven van Malaga

We verwelkomen je graag op de luchthaven van Malaga om je naar onze schitterende accommodatie in het mooie Andalusië te brengen. De accommodatie die wij hebben gekozen, is gelegen op een mooie afstand van de Middelandse Zee en de schitterende bergen van de Sierra Nevada.

Dag twee: Wandeling naar de waterval Durcal

Heerlijk de dag vroeg beginnen met onze yoga oefeningen en meditatie aan het zwembad. Daarna kun je natuurlijk een heerlijke verkoelende duik in het zwembad nemen. Na het ontbijt vertrekken we naar Durcal, de vertrekplaats voor onze wandeling naar de waterval. Puur genieten van natuurschoon, uitzichten en jezelf. Heerlijk wandelen in het NU, zonder gedachten, zonder te labelen wat je ziet. Simpel ervaren en voelen. Onze weg ernaar toe is ons doel. De waterval is ons verkoelende kado. Hier gaan we met elkaar picknicken, genieten van de omgeving, de lunch, jezelf en elkaar. 

Als we terugkeren, na deze bijzondere tocht, is er uiteraard weer even tijd voor jezelf. Voor het diner gaan we weer met elkaar in gesprek over het leven en vooral ook genieten in het Nu. Daarna genieten we van een heerlijke maaltijd waarbij we nog even terugblikken op onze ervaringen tijdens onze schitterende wandeling naar de waterval.

 

Dag drie: Boeddhistenklooster O Sel Ling

Vandaag starten we met onze yoga en meditatie waarna we met elkaar genieten van het ontbijt wat, als het weer het toelaat, dagelijks buiten geserveerd wordt. Na de lunch begeleidt Desirée de cacaoceremonie. Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost. 

Halverwege de middag bezoeken wij de tuinen van het Tibetaanse Boeddhistenklooster O Sel Ling, de naam betekent letterlijk ‘plaats van helder licht’. Het werd door de Dalai Lama geopend en heeft zelfs zijn mogelijke opvolger voortgebracht. Het Spaanse jongetje O-Sel-Ling werd op vijfjarige leeftijd erkend als reïncarnatie van een Tibetaanse geestelijk leider en vervolgens naar India gebracht voor een speciale opvoeding in een lama klooster. We maken in stilte een mooie wandeling naar boven waar we vanaf de Stupa een fantastisch uitzicht over de Sierra Nevada, Órgiva en de kust van Costa Tropical hebben. Na dit bezoek, keren we terug voor het avondeten.

Dag vier: Wateractiviteiten bij het meer van Beznar

We starten onze dag zoals gebruikelijk. Even heerlijk aandacht voor jezelf, je omgeving en het NU. Voor vandaag hebben wij wederom een mooi programma. We wandelen met zijn allen naar een heerlijke plek waar we gaan genieten van het water. Hier gaan we diverse watersporten als kayakken en SUPPEN beoefenen. Wil je dit niet en gewoon lekker relaxen bij het water, dan kan dit natuurlijk ook.
De lunch is wederom in de vorm van een heerlijke picknick. Bij terugkomst vervolgen wij met onze gesprekken over het leven, het NU en onze ervaringen tot nu toe.

Dag vijf: Wandeling Barranco de la Luna

Na onze yoga en ontbijt heb je de ochtend ter vrije beschikking. Relaxen, genieten van de rust, jezelf en je omgeving; ME-TIME. Voor de lunch vertrekken we naar het plaatsje Saleres waar we een prachtige wandeling door de kloof maken. Waden door het koele wateren genieten van de betoverende omgeving. Op een prachtige open spot in de kloof, begeleidt Desirée een visualisatie  Daarvoor is het belangrijk dat je verbinding gaat maken met wie jij in wezen bent. Dat je weer contact krijgt met het onbevangen, speelse kind in jou en vrij je eigen levenspad volgt. Je leert je uit te spreken, zonder de angst dat je wordt afgewezen of verlaten. En je gaat de blokkades in jou opheffen die je levensstroom belemmeren. Zo kun je vrij en authentiek leven!

Dag zes: Strand van Almuñecar

Op onze laatste dag gaan we met zijn allen naar het strand van Almuñecar waar we heerlijk een paar uurtjes vertoeven. Lekker meedeinen op de golven van de zee, de zon op je huid voelen en genieten van je ME-TIME die je zo verdiend hebt. Bij terugkomst sluiten wij onze week af met een laatste gespreksessie Tijdens ons laatste ‘gesprek’ reflecteren wij op onze week samen. We nemen afscheid ‘until we meet again’.

Hierboven een mooi voorbeeld van een retraite programma. Wij bieden retraite programma’s op maat aan met een minimale groepsgrootte van vier personen. Ben jij met een groepje vriendinnen/vrienden of gelijkgestemden met een minimum van vier, dan gaan wij graag in gesprek met jou om een mooi programma op maat voor jullie te maken. 

Inclusief:

Accommodatie op basis van een éénpersoonskamer
Transfers van en naar de luchthaven op basis van de door ons geadviseerde vluchten
Tours zoals benoemd in het programma
Vervoer naar de diverse startpunten van de tours
Gezonde maaltijden o.b.v. natuurlijke ingrediënten ; ontbijt, lunch en diner (vegetarisch: geen vlees/incidenteel wel verse vis) waarvan het diner bereid door onze chef
Drankjes; koffie, thee, mineraalwater
Individuele en groepsbegeleiding
Afdracht aan het garantiefonds (GGTO)

Exclusief:

Vliegticket
Wateractiviteiten bij het meer van Beznar

NB. indien je hebt gekozen voor een gedeelde tweepersoonskamer en er zijn geen deelnemers om een kamer te delen, dan delen wij jou in op een éénpersoonskamer met de daarbij horende toeslag.

 

Een heerlijke week gehad met een intensieve maar prachtige wandeling naar de waterval. Fijne gesprekken in de groep met Claudia en een super relaxte massage en yinyoga van Lea. Een aanrader voor iedereen die wat dichter bij zichzelf wil komen en wat meer in het NU wil leven. Ik heb genoten.

Brenda

Fantastische week gehad , tijd voor jezelf,  mooie gesprekken, fijne yoga van Lea en op de wandelingen laat Claudia je de mooiste plekjes van Andalusie zien en ervaren.
Zéker voor herhaling vatbaar.

Marlies

Het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven. Ik heb zo ontzettend genoten, je ervaart hoe mooi de wereld is in Andalusië, je gevoel gaat weer open, je voelt liefde voor mensen om je heen, jezelf en je omgeving. Je voelt weer hoe bijzonder het is dat we mogen leven en kunnen genieten. Deze vakantie staat bovenaan op mijn lijstje, deze wil ik heel graag weer doen. Een aanrader voor iedereen die me time zoekt.

Coby

Feedback Mark, Janita en Kees

Wat was je algemene indruk van de retraite.

Mark: Alles was goed geregeld, een afwisselend programma en gezelligheid in de groep.

Janita: ik heb ervan genoten, voelde me echt in een hele fijne bubbel.

Kees: Wat ik prettig vond was de veilige sfeer die er heerste in de groep, waardoor iedereen zich gehoord en gezien voelde. Persoonlijk had ik meer “contemplatieve momenten “ verwacht en achteraf ook wel willen hebben. De lengte van de retraite -zes dagen – vond ik precies goed. Had niet
langer gehoeven. Voor mij kwam het op een goed moment, maar wellicht is objectief gezien de periode begin december niet optimaal, qua weer. Ik vond de groepsgrootte van 4 prettig en de
mede-retraiteurs prettig in de omgang.

Wat vond je van het programma per dag

Mark: Leuk! Er werd gekeken naar de wensen van degene die op retraite waren. Er werd niet star vastgehouden aan een van te voren bedacht programma.

Janita: precies goed, niet te vol. Fijn om zelf niet over na te hoeven denken. Ook zo fijn dat het werd aangepast aan de groep.

Kees: de trip naar Almunecar vond ik fijn – lekker om in december aan het strand in de zon te zitten- ,
Salobrena ook ok , wandeling in de kloof werd wat laat gestart waardoor we die dag niet naar Oseling konden, de wandeling erna rond meer was ook niet goed gepland , waardoor we in het donker liepen, trip naar Granada had beter voorbereid moeten worden waardoor de tijd daar zeer beperkt
was.

Wat vond je van de algemene dag indeling.

Mark: Goed met voldoende tijd voor ontspanning. Voelde niet als “moeten” bij de dingen die we gingen doen.

Janita: Helemaal ok, relaxt beginnen; heerlijk. Daarna activiteit buiten de deur om met avondeten weer terug te zijn. Heel fijn.

Kees: algemene dagindeling vond ik prettig, dip in de ochtend, ontbijt, yoga, lunch, wandeling / strand/ stad/ diner / gesprek . Ik heb met name de yoga in de sinasappelgaard als fijn ervaren.

Heb je dingen gemist die niet aan de orde zijn geweest. Zou je nog dingen toe willen voegen aan het programma.

Mark: De waterval heb ik niet gemist…hooguit had ik sneeuw willen zien maar dat was persoonlijk.

Janita: niets gemist

Kees: ik zou graag meer meditatie willen ervaren /meemaken.

Wat vond je van de vegetarische en veganistische keuken.

Mark: HEERLIJK! Niet verwacht, maar ik vond het ongelofelijk lekker!!

Janita: uitstekend, zowel lunch als diner.

Kees: prima om veggie en vegan te eten

Wat vond je van de reisbegeleiding.

Mark: PERFECT! Gezellig, meedenkend, luisteren naar anderen, helpende hand, gewoon perfect!

Janita: Heel fijn, Claudia heel relaxed en inspirerend. Een cadeau was Nicholas, heel attent en zeer verzorgend.

Kees: ik vond dat je er in slaagde om een veilige sfeer te bouwen , waardoor ik aan het eind, mede door de gesprekken met de anderen , een duidelijke positieve uitkomst voor mezelf kon formuleren. Het lastige was om een balans te vinden tussen toegeven aan wensen van de deelnemers ( tapasbar bezoek , processies) en de inhoudelijke gesprekken. De aanwezigheid van Nick was aan de ene kant fijn – ik kon het goed met hem vinden – , maar zijn positie was ook wat onduidelijk, waardoor soms wat moeilijker aan het goede gesprek werd toegekomen.

Heb je nog tips aangaande het programma, dagindeling en reisbegeleiding.

Mark: Jazeker, hou het zo zoals het is. Ja behalve het programma dan…wijk daar lekker vanaf wanneer je wilt. Dat beviel goed…achteraf.

Janita: nee kan even niets bedenken.

Kees: Iets strakker in de planning van de dagindeling zou de retraite wat eenduidiger en compacter maken,
waardoor er wat meer rust kan worden gecreëerd.

Wat was je algemene indruk van de accommodatie en locatie.

Mark: FANTASTISCH! Locatie is geweldig, prachtige omgeving. Mooie locatie. Ruim opgezet met mooie authentieke kamers.

Janita: een hele fijne plek om te zijn

Kees: Prima , fijne plek , ook de sinasappelgaard , het dorp zelf was niet bijzonder, maar was ook niet nodig

Wat vond je van je kamer (denk hierbij aan inrichting, hygiène, bedden, handdoeken)

Mark: Helemaal goed. Heb daar echt nul opmerkingen over, behalve dan dat het gewoon perfect was!

Janita: Prima appartement, echt authentieke inrichting, alles was aanwezig.

Kees: Inrichting top , alleen kreeg ik de kamer niet warm genoeg met de airco op 27 graden

Wat vond je van de gastheer en gastvrouw (Wim en Miranda).

Mark: SUPER! Ongelofelijk lieve man en vrouw!

Janita: Heel behulpzaam, betrokken, zorgzaam en toegankelijk. Lieve mensen.

Kees: Top , beide heel aardige en gastvrije mensen met wie je uitstekend kon communiceren. Vond wel de hond iets te opvallend aanwezig – kwam bij de yoga ons ook nog lastig vallen.

Heb je nog tips aangaande de accommodatie en het gastheer(vrouw)schap.

Mark: Het zou voor mijn gevoel een belediging zijn als ik hier iets neer zou zetten. Want een tip voelt als iets wat je zou willen aanpassen…en dat is bij mij helemaal niets. Ik heb alleen maar positieve gevoelens over gehouden aan de trip.

Janita: nee

Kees: nee

Zou je deze reis aanbevelen bij vrienden, familie en kennissen?

Mark:  ja wat denk jij…zowel Cumlaude Travel als Finca la Canota, samen absolute aanraders. In combinatie een dreamteam.

Janita: ik ga deze reis zeker aanbevelen.

Kees: ja, maar wel in andere periode van het jaar ( oktober of april bij voorkeur)

Mark, Janita en Kees