Retraite Andalusië

Retraite Andalusië

Reissom per persoon: vanaf € 1095,– 
Reissom per persoon o.b.v. één persoonskamer. Bij verblijf van twee personen op één kamer verlenen wij een korting van 100 euro per persoon.

Vertrekdatums:

3 december 2021 
8 april 2022
6 mei 2022
 

Dag 1: Welkom op de luchthaven van Malaga

We verwelkomen je graag op de luchthaven van Malaga om je naar onze schitterende accommodatie in het mooie Andalusië te brengen. De accommodatie die wij hebben gekozen, is een traditioneel, authentiek landhuis, gelegen in het centrum van Talará in de Lecrin Vallei en vlakbij de Sierra Nevada.

Het landhuis is gebouwd door een welgestelde Andalusische familie in de periode van 1940 tot 1945. Na een periode van verval hebben Willem en Miranda, de nieuwe Nederlandse eigenaren, het huis in de oude staat terug gebracht. Met respect voor de oorspronkelijke details en de liefdevolle waardering van de oorspronkelijke Andalusische eigenaars, hebben zij de verbouwing uitgevoerd volgens de kwaliteitseisen en de gemakken van de moderne tijd. De kamers zijn ingericht met het oorspronkelijke meubilair, de authentieke decoraties en gebruiksvoorwerpen. Het landgoed ademt in alles de sfeer van het rijke koloniale verleden. De tuin is exotisch met sinaasappel-, citroen- en olijfbomen. Door het heerlijke klimaat kunnen ook de druiven en andere tropische vruchten volop groeien.

Nadat je lekker bent gesetteld in één van de mooie, luxe kamers, hebben wij een heerlijke welkomstlunch voor je bereid die, zoals al de maaltijden, gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Alle maaltijden zijn vegetarisch (wél met verse vis). Tijdens de lunch maken we kennis met elkaar en bespreken wij het programma met jullie.

Deze week is het tijd voor jou: ‘ME-TIME’.

De middag is om te relaxen aan het heerlijke zwembad, in je kamer of om het dorpje te verkennen. Het is aan jou. Tegen de avond hebben we jouw diner gereed. Na het diner gaan we voor het eerst met elkaar in gesprek. Iedere avond hebben wij een filosofie sessie waarin het ‘Leven in het NU’ centraal staat. Voordat je met ons op reis gaat, vragen wij je een thema in te brengen waarmee je aan de slag wilt. Dit thema zal zoveel mogelijk in de groep of individueel aan de orde komen.

Dag twee: Wandeling naar de waterval Durcal

Heerlijk de dag vroeg beginnen met onze yoga oefeningen en meditatie aan het zwembad. Daarna kun je natuurlijk een heerlijke verkoelende duik in het zwembad nemen. Na het ontbijt vertrekken we naar Durcal, de vertrekplaats voor onze wandeling naar de waterval. Puur genieten van natuurschoon, uitzichten en jezelf. Heerlijk wandelen in het NU, zonder gedachten, zonder labelling van wat je ziet maar simpel ervaren en voelen. Onze weg ernaar toe is ons doel. De waterval is ons verkoelende kado. Hier gaan we met elkaar picknicken, genieten van de omgeving, de lunch, jezelf en elkaar.

Tegen het einde van de middag komen wij terug in onze accommodatie waar we even op kunnen frissen en nagenieten van onze bijzondere ervaring. Na een heerlijke maaltijd, gaan we weer met elkaar filosoferen met een korte terugblik op onze filosofie sessie van de avond ervoor en natuurlijk over onze ervaringen tijdens onze schitterende wandeling naar de waterval.

Dag drie: Boeddhistenklooster O Sel Ling

Vandaag starten we met onze oefeningen en meditatie waarna we met elkaar genieten van het ontbijt wat dagelijks buiten geserveerd wordt. De ochtend en een deel van de middag, is ter vrije besteding. Optioneel bieden wij in de ochtend vervoer heen en terug naar de stad Granada. Voor deze vervoerskosten vragen wij een kleine bijdrage.

Halverwege de middag bezoeken wij de tuinen van het Tibetaanse Boeddhistenklooster O Sel Ling, de naam betekent letterlijk ‘plaats van helder licht’. Het werd door de Dalai Lama geopend en heeft zelfs zijn mogelijke opvolger voortgebracht. Het Spaanse jongetje O-Sel-Ling werd op vijfjarige leeftijd erkend als reïncarnatie van een Tibetaanse geestelijk leider en vervolgens naar India gebracht voor een speciale opvoeding in een lama klooster. Vanaf de Stupa heb je een fantastisch uitzicht over de Sierra Nevada, Órgiva en de kust van Costa Tropical. Na dit bezoek, keren we terug voor het avondeten en onze gesprekssessie.

Dag vier: Wateractiviteiten bij het meer van Beznar

We starten onze dag zoals gebruikelijk. Even heerlijk aandacht voor jezelf, je omgeving en het NU. Voor vandaag hebben wij wederom een mooi programma. We wandelen met zijn allen naar een heerlijke plek waar we gaan genieten van het water. Hier gaan we diverse watersporten als kayakken en SUPPEN beoefenen. De lunch is in de vorm van een heerlijke picknick en we sluiten af met een BBQ. Bij terugkomst vervolgen wij met onze gesprekken over het leven, het NU en onze ervaringen tot nu toe.

Dag vijf: Wandeling La Barranco de la Luna

Na onze oefeningen en ontbijt heb je de ochtend ter vrije beschikking. Relaxen, genieten van de rust, jezelf en je omgeving; ME-TIME. Na de lunch vertrekken we naar het plaatsje Saleres waar we een prachtige wandeling door de kloof gaan maken. Waden door het koele water en genieten van de betoverende omgeving. Na deze fantastische ervaring, keren wij weer terug om met elkaar een heerlijk tapas diner te bereiden. Natuurlijk gaan we na de tijd weer met elkaar filosoferen over onze ervaringen, inzichten en vraagstukken. Kortom over het leven.

Dag zes: Strand van Almuñecar

Op onze laatste dag gaan we met zijn allen naar het strand van Almuñecar waar we heerlijk een paar uurtjes vertoeven. Lekker meedeinen op de golven van de zee, de zon op je huid voelen en genieten van je ME-TIME die je zo verdiend hebt. Op de terugweg gaan we langs de markt waar we onze ingrediënten inkopen voor ons afscheidsdiner.  We gaan heerlijk met zijn allen koken en na het diner onze ME-time week af te sluiten. Tijdens onze laatste ‘gesprek’ reflecteren wij op onze week samen. We nemen afscheid ‘until we meet again’

Dag 7: terugreis Malaga

Reissom per persoon:                                vanaf  € 1095,–

Reissom per persoon o.b.v. één persoonskamer. Bij verblijf van twee personen op één kamer verlenen wij een korting van 100 euro per persoon.

Inclusief:

Accommodatie op basis van een éénpersoonskamer
Transfers van en naar de luchthaven
Tours zoals benoemd in het programma
Vervoer naar de diverse startpunten van de tours
Wateractiviteiten bij het meer van Beznar
Gezonde maaltijden o.b.v. natuurlijke ingrediënten ; ontbijt, lunch en diner (vegetarisch: geen vlees/wel verse vis)
Drankjes; koffie, thee, mineraalwater en frisdrank
Individuele en groepsbegeleiding
Afdracht aan het garantiefonds (GGTO)

NB. De ochtendoefeningen (yoga) en ochtendmeditatie zijn ter eigen invulling. Jij bepaalt of je hier wel of niet iets mee wilt. Niets moet!

Exclusief:

Vliegticket

NB. Andalusië, het deel van Spanje (geel) waar wij verblijven is dunbevolkt en midden in de natuur. Natuurlijk is er wereldwijd Covid en ook Andalusie heeft haar maatregelen getroffen. Echter, in onze setting ga je hiervan vrij weinig ervaren. Zeker op ons landgoed ga je je in een paradijs wanen, weg van alle dagelijkse beslommeringen. Ditzelfde geldt voor onze geplande activiteiten.

Voor je vertrek naar Spanje vul je thuis digitaal een gezondheidsformulier in en op reis neem je een mondkapje mee.

Inreisbeperkingen door Covid -19

Voor de laatste updates verwijzen wij jullie naar onderstaande link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies#anker-coronavirus

Contact

Meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen?
of vul ons contactformulier in
Tel: + 31 (0) 85-0290818
KvK-nummer: 67329608
BTW-nummer: NL 1105.14.816 B01

Cumlaude Retraites valt onder de handelsnaam Cumlaude Travel

Cumlaude Travel is in januari 2011 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een dynamisch, snel groeiend bedrijf. Naast ons Cuba specialisme bieden wij tevens mooie spirituele reizen naar Tibet en Nepal als ook schitterende droomreizen naar het wonderschone Argentinië/Patagonië.