ME-time retraite in Pokhara, Nepal

Gun jij jezelf deze heerlijke ME-time retraite, boek dan je plekje en laat je heerlijk verwennen tijdens deze combinatie van wellness, spa, yoga, meditatie, natuur, cultuur en luxe.

Ben jij ook zo iemand die het altijd druk heeft. Altijd bezig om het anderen naar de zin te maken op je werk, familie, vrienden, andere sociale aangelegenheden en zoveel meer?

Kun jij genoeg redenen benoemen die je het gevoel geven door anderen geleefd te worden. Ga dan mee op deze heerlijke verwenretraite. Even tijd voor jou en de gelegenheid om te relaxen en jezelf te verwennen op één van onze mooie lokaties in Pokhara, Nepal. Gun jezelf deze ME-time.

Reissom per persoon: vanaf € 1995,– 

Vertrekdatum:
20-02-2023

Nepal, het geboorteland van Boeddha, staat garant voor fantastische vergezichten, een onwaarschijnlijk mooie natuur en een traditionele, gastvrije bevolking die je met open armen ontvangt. Omgeven door het imponerende Himalaya-gebergte, de koningssteden zoals Kathmandu, de charmante dorpjes en de groene rijstterrassen, maken Nepal tot een unieke vakantiebestemming.

Tijdens onze retraite verblijven wij voor het grootste deel in het heerlijke plaatsje, Pokhara, gelegen aan een mooi bergmeer, Phewa Lake, in de Himalaya. Je kunt hier roeien, hiken, zwemmen en tegelijkertijd met volle teugen genieten van het uitzicht op de hoogste, met sneeuw bedekte, bergtoppen.

We verblijven in één van onze fantastische het schitterende Barahi hotel waar wij verblijven in een de luxe kamer.

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam (of elders)

Dag 2: Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst brengt onze chauffeur jullie naar ons prachtige boutique hotel, Traditional Comfort. Nadat je heerlijk hebt kunnen opfrissen en relaxen, dineren wij gezamenlijk op het dakterras van het hotel.

Dag 3: Van Kathmandu naar Pokhara
Vandaag reizen wij door naar Pokhara in het Himalaya gebergte van Nepal. Ons lunchpakket nemen wij mee voor onderweg. In Pokhara verblijven wij in één van onze luxe wellness, spa hotels; het Barahi resort. Na het diner is de avond ter vrije besteding. Het hotel beschikt over een heerlijke spa dus voel je vrij om een heerlijke massage te boeken.

Dag 4: Pokhara, wandelen in de natuur
We starten de dag vandaag met Ashtanga yoga gegeven door de beste yoga docent van Nepal, Prem. Of je beginner of gevorderd bent, Prem begeleid ieder op zijn eigen niveau. Een fantastische ervaring om zijn lessen te mogen ervaren. We sluiten af met een mooie meditatie.

Na onze ochtendactiviteiten gaan wij relaxed genieten van ons heerlijke ontbijt wat al voor ons bereid is. Na het ontbijt kun je even lekker genieten van je ME-time bij het zwembad of ergens anders. Na de lunch gaan we wandelen met onze eigen gids. Heerlijk genieten van het prachtige natuurschoon.

Bij terugkomst kun je heerlijk genieten van ons fijne hotel waarna een recovery, relaxte yin yogales krijgen van onze lieve Madan. Madan is een yogi en een prachtig mens die helemaal in het NU leeft.
Na de yoga is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan over het leven in het NU. Afsluitend genieten wij van een heerlijk diner waarna het avondprogramma ter vrije invulling is.

Day 5: Pokhara, ayurvedische massage

Zoals iedere ochtend starten wij met een heerlijke yoga en meditatiesessie waarna wij op het terras van het ontbijt kunnen genieten. Na het ontbijt is er wederom tijd voor je eigen individuele activiteiten.
Na de lunch worden jullie getrakteerd op een heerlijke Ayurvedische massage. Voorafgaand hieraan vragen wij jou om een Ayurvedische test te doen, zodat we de dosha’s in balans kunnen krijgen.

Een Ayurvedische massage geeft rust en balans aan lichaam en geest. Met zachte strijkende bewegingen, wordt de warme olie in de huid gemasseerd. De oliën die worden gebruikt zijn afhankelijk van waar jouw lichaam om vraagt. Hoofd en voeten worden ook meegenomen in de massage. Geuren en aanraking spelen een belangrijke rol om tot een volledige ontspanning te komen. De vitale energiepunten in je lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen.
Bij terugkomst is er uiteraard weer relaxtijd waarna we weer met elkaar in gesprek gaan over onze ervaringen van de dag. Na het diner is de avond ter vrije besteding.

Dag 6: Pokhara, Tibetaanse dorp  

Na onze yoga, meditatie, ontbijt en relax ochtendactiviteiten, gaan we na de lunch naar een Tibetaans vluchtelingendorp waar wij een introductie krijgen in de Boeddhistische levensfilosofie en de Tibetaanse leefwijze.

Geniet van deze prachtige mensen. We bezoeken het klooster waarna we gaan luisteren naar het ‘chanten’ van de monniken tijdens de gebedssessie, de zogenaamde ‘pooja’. Erg bijzonder zijn de geluiden van de hoorns, de drums, de schelphoorn, de trompet en de bel die tijdens het gebed gebruikt worden.
Hierna is er de mogelijkheid om met een Boeddhistische monnik in gesprek te gaan over het kloosterleven, de dagelijkse studie en de activiteiten in het klooster

Afsluitend gaan we samen met een lokale Tibetaanse familie genieten van de ‘afternoon tea & bread’. Hier krijg je de gelegenheid om Tibetaans eten te proeven zoals de ‘tsampa’, boterthee en Tibetaans brood.
We keren terug aan het einde van de dag waar we bij terugkomst lekker kunnen relaxen. Na het diner is de avond wederom ter vrije besteding.

Dag 7: Pokhara, stiltewandeling en klankschalensessie (‘soundhealing’)

Na onze vaste ochtendactiviteiten maken wij na de lunch een mooie stiltewandeling. Volop onze zintuigen gebruiken zonder te labelen en zonder te communiceren. Voel de natuur in je diepste zijn.
Bij terugkomst is er tijd om te relaxen waarna we een zogenaamde ‘soundhealing’ krijgen. Het geluid van een klankschaal of meditatie kom beïnvloedt de hersengolven op een positieve en evenwichtige manier en heeft een kalmerend effect op het zenuw-stelsel. Klankschalen bevorderen diepe ontspanning met subtiele maar soms diepgaande helende effecten.

Dag 8: Pokhara, Phewa Lake en Peace Pagoda

Na onze gebruikelijke ochtendactiviteiten en vrije tijd, nemen we een lunchpakket mee voor onze tour van vandaag. We gaan naar het Phewa meer waar we ons in een roeiboot over het meer laten varen. Het meer is het twee na grootste meer van Nepal. Na ongeveer een uur varen, worden wij aan land gebracht waar we een mooie wandeling maken naar de World Peace Pagoda.

De Peace Stupa is een Boeddhistisch klooster gelegen op de Anadu heuvel op een hoogte van 1100 meter. Als we na onze wandeling de top hebben bereikt worden we getrakteerd op adembenemende uitzichten over de vallei. Puur genieten van natuur en cultuur.
Na dit bezoek keren we weer terug naar ons hotel waar we na lekker gerelaxt te hebben, gaan we weer heerlijk genieten van de Nepalese keuken.

Dag 9: Pokhara, vrije dag

Na ons ochtendprogramma en lunch, hebben jullie de middag ter vrije besteding in Pokhara. Je kunt even lekker shoppen, een terrasje aan de Lakeside pakken of gewoon genieten van het leuke centrum van Pokhara.
We dineren in een leuk restaurant in Pokhara waar we afscheid nemen van deze magische plek en de de betoverende Himalayas.

Dag 10: Pokhara – Kathmandu

Na het ontbijt nemen wij afscheid en vertrekken naar de hoofdstad, Kathmandu. We nemen een lunchpakket voor onderweg mee.
Na aankomst in ons heerlijke hotel, Traditional Comfort, gaan we heerlijk gezamenlijk dineren om daarna lekker uit te rusten en ons voor te bereiden op het schitterende en indrukwekkende programma in Kathmandu.

Dag 11: Kathmandu

We starten vandaag met onze yoga en meditatiesessie in ons spa en yogacentrum. Daarna heb je vrije tijd tot na de lunch. Er zijn vele eetgelegenheden en we willen je de kans geven om al de heerlijke Nepalese of Indiase gerechten naar eigen smaak uit te proberen. Daarom zijn lunch en diner niet meer inbegrepen tijdens ons verblijf in Kathmandu.
Rond het middaguur bezoeken wij één van de heiligste Hindu tempels van Nepal, de Pashipatinath tempel, gelegen aan de rivieroevers van de Bagmati rivier. Ieder jaar komen er honderden Hindu ouderen om hier hun laatste dagen of weken van hun leven door te brengen. Hier willen zij de dood ontmoeten om daarna gecremeerd te worden en hun laatste reis in de heilige rivier Bagmati te maken, die weer uitkomt in de heilige rivier de Ganges. Het bijwonen van een crematie is erg indrukwekkend en zal een blijvende herinnering achterlaten.

Na dit bezoek vervolgen wij naar de grootste en mooiste stupa van Nepal, de Boudhanath. De ogen van de Buddha die alles zien op de toren van de grote stupa, maken het monument tot een magnifiek geheel. Vergezel de Tibetaanse pelgrims op hun avondkora (rondgang om de stupa) en ervaar de bijzondere atmosfeer. Na deze indrukwekkende bezoeken, keren wij weer terug naar ons hotel waar je de rest van de avond ter vrije besteding hebt.

Dag 12: Kathmandu

Vandaag starten we onze dag met een bezoek aan het Bhaktapur Durbar square. Op het plein zijn indrukwekkende voorbeelden van de architectuur en kunst te bewonderen. Van de drie koninkrijken in de Kathmandu-vallei was Bhaktapur het grootste. Bhaktapur Durbar Square, wordt ook wel het museum van middeleeuwse kunst en architectuur genoemd. Wandelen door de straatjes brengt je terug in de tijd. Geniet van de vele kleine tempels en de bedrijvigheid op straat. Verdwaal in de smalle straatjes en geniet van de straattaferelen op één van de vele dakterrassen.

Na dit bezoek keren we weer terug naar ons hotel in Kathmandu waar je de rest van de middag ter vrije besteding hebt. Voor wij onze laatste maaltijd nuttigen, gaan we met elkaar in gesprek om onze ervaringen te delen. Daarna hebben wij een mooie plek gereserveerd om gezamenlijk van ons afscheidsdiner in Kathmandu te genieten.

Dag 13: Luchthaven Kathmandu

Until we meet again. Alles is verbonden en zo ook wij. Er is een reden waarvoor jij hebt gekozen voor onze retraite en natuurlijk zijn de ontmoetingen niet toevallig.
Wij danken je hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en begroeten je graag nog eens op één van onze andere mooie reizen. Voor nu nemen we afscheid, until we meet again.

Na het ontbijt brengt onze chauffeur ons naar de luchthaven waar ieder zijn eigen weg vervolgd terug naar huis. Misschien wel met nieuwe ideeën en levenswijsheden. Uitgerust en opgeladen. Gewoon omdat je jezelf deze tijd in dit mooie land hebt gegund.

Dag 14: Aankomst in Amsterdam of elders

Reissom per persoon o.b.v. twee personen op een tweepersoonskamer: € 1995,–
Eénpersoonstoeslag: € 319,–

Inclusief:
Overnachtingen in een de luxe kamer in het Barahi resort
Maaltijden zoals benoemd in het programma
Reisbegeleiding
Begeleiding tijdens de gespreksessies
Alle transfers zoals benoemd in het programma
Lokale gidsen
Yoga en meditatie zoals benoemd in het programma
Ayurvedische massage in Temple Tree Resort & Spa
Klankschalensessie (soundhealing)
Bezoek aan een Tibetaanse nederzetting
Tours in Kathmandu zoals benoemd
Entreegelden en monumentale vergoedingen in Kathmandu
Afscheidsdiner in Kathmandu
Alle activiteiten zoals benoemd in het programma.

Exclusief
Intercontinentaal vliegticket (ca 750 euro)
Andere maaltijden
Persoonlijke uitgaven
Overige massages en spa behandelingen
Fooien
Reis- en annuleringsverzekering