ME-time retraite

Ik was ondernemer, had twee drukke horecabedrijven, een baan in loondienst, ik was getrouwd en had 3 kinderen. Als ik eraan terugdenk, begrijp ik nog steeds niet hoe ik alle ballen in de lucht hield.

Na mijn scheiding, waar ik de volledige zorg voor de kinderen had en een drukke verantwoordelijke baan, rekenden er wederom veel mensen op mijn jongleerkunsten.  Jongleren bleek helemaal mijn ding en ik presteerde het om ze jaar in, jaar uit, in de lucht te houden.

Tot het doek viel. Een flinke burnout viel mij ten deel. Mijn lichaam had na vele waarschuwingen en protesten die niet gehoord werden, besloten om een time-out te nemen. Een week rust en thuis van het werk, werd driekwart jaar. Ik moest letterlijk stil staan omdat ik ook letterlijk niet meer vooruit kon.

We herkennen het denk ik allemaal wel. Die vicieuze cirkel die maar lastig te doorbreken is. Of het nu je werk, je gezin, een ernstige ziekte of iets anders is; als jij die ballen niet hoog houdt, wie doet het dan wel?
Mijn burnout dwong mij te veranderen. Het was erop of eronder. Ik kon niet meer (zo verder).

Ik deed het! Ik veranderde!

Ik kwam erachter dat waarden, verwachtingen en conditionering vanuit mijn jeugd oorzaak waren. De afgelopen 17 jaar heb ik beetje bij beetje, stap voor stap, een compleet nieuwe invulling aan mijn leven gegeven.

Het resultaat: ik ben een leukere en relaxtere moeder, ik werk vooral omdat ik het leuk vind, doe dingen die me gelukkig maken en ik leef in het NU. Wil jij dit ook? En willen we dat niet allemaal?

Meer weten hoe je dit doet?
Kom dan bij de Vrouwendag op 28 augustus, die ik samen met Desirée van Happy2Dee en Hiske van Lavita Coaching organiseer. Of reserveer een plekje op onze retraite in Andalusië op 17 september: https://www.cumlauderetraites.nl/retraite-andalusie/

Claudia Bottinga